U Travniku započela je obuka 25 preduzetnica

U Travniku (BiH), u okviru projekta "Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene", započela je obuka 25 preduzetnica.

Cilj 4-dnevnog modula, koji se održao od 28. septembra do 1. oktobra 2017. godine, bio je upoznavanje sa ključnim karakteristikama društvenog i ženskog preduzetništva, društveno odgovornog preduzetništva, društvenih inovacija i kulturnog turizma. Učesnice su formirale preduzetnički timove, koji su zatim razvili svoje preduzetničke ideje i provjerili kako u stvarnosti primijeniti socijalnu preduzetničku ideju. Treneri i mentori stavili su veliki naglasak na učenje kroz rad i razvoj poslovnih ideja kroz kreativne i inovativne pristupe.

Učesnice su saznale zašto su interdisciplinarno umrežavanje, međusektorska saradnja i identifikacija tačaka kontakta i zajedničkih prilika važni za preduzetnički put. Poslednji dan bio je posvećen individualnom mentorstvu, upoznavanju osnovnih analiza tržišta, kupaca i konkurencije, gdje su mentori i kandidatkinje formirali prvi upitnik o problemima ili potrebama, koje proizvodi ili usluge rešavaju. Također upoznale su se sa uputstvima o tome kako provesti intervjue sa ciljnim korisnicima. Drugi modul će biti od 12. do 15. oktobra 2017.