Vijesti

U Jajcu organizirali dvodnevnu konferenciju o održivom turizmu u BiH

16. do 17. septembra 2019. godine se u Hotelu Turist 98 u Jajcu održala Nacionalna konferencija Održivi turizam kao razvojni potencijal Bosne i Hercegovine s ciljem da se istakne važnost razvoja održivog turizma kao potencijala za odgovoran društveni i ekonomski razvoj BiH, čija namjena je poticanje sudjelovanja svih ključnih dionika, uključujući lokalno stanovništvo, u kreiranju održivog turizma, lokalnih zajednica i razvoju novih inovativnih održivih praksi i destinacija.

Opširnije

Studijska posjeta

U okviru projekta "Posticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene u BiH", održana je od 23. do 29. septembra šestodnevna studijska posjeta nevladinih organizacija i inicijativa te drugih institucija iz Bosne i Hercegovine. Sudionici iz Travnika, Jajca, Kupresa, Livna, Drvara i Mostara posjetili su kreativni centar Poligon, zadrugu dizajnera i kreatora - Zoofa, ABC Accelerator, Istarske kućice, inkubator Friuli Innovazioni, zadrugu Zeroidee/Puntozero, coworking Idrija, Topionicu i Antonijev Rov, Kuću Bilja, proizvodaće drvenih bicikla Annum bicycles, bolnicu Franja i Šumski selfness.

Studijski posjet omogućio nam je razmjenu iskustava i tkanje budućih partnerstva.

Pogledajte galeriju fotografija.

Dodatno objašnjenje u vezi sa pozivom za uključenje u program inkubatora

Inicijalni Start-up paket na području Općine Travnik - Fond za podršku samozapošljavanju Općine Travnik je ograničen na posle koje će se pokrenuti u Općini Travnik.

Kandidatkinje koje se žele natjecati za sredstva od 10.000 KM moraju također ispuniti i do 21. septembra 2018. godine poslati aplikaciju BeeZone inkubatora (CEM Travnik). Javni poziv i formulare možete naći na ovoj web stranici: http://cem.ba/javni-poziv-za-podrsku-poslovnim-idejama-kroz-poslovni-inkubator-beezone/

Kandidatkinje koje ne budu korisnice fonda mogu svejedno koristiti druge usluge u okviru programa. Na javni poziv za uključenje u program inkubatora socijalnog poduzetništva i turizma za žene mogu se prijaviti sve kandidatkinje, bez obzira na to što ne budu koristile fond i pokrenule vlastiti posao u Općini Travnik.